En vegotjänst för den bekväma matälskaren

Förra veckan lanserades Vegosvar.se, en plattform som jag och sex andra har jobbat hårt med under en längre tid.

Tanken med Vegosvar är att göra det lättare att göra medvetna val i vardagen, så som att prova en vegansk restaurang till lunch, eller bläddra bland utbudet veganska produkter. Jag kan stolt säga att det teknikmässigt är Sveriges modernaste restaurangguide och vegosöktjänst i dagsläget. Vi jobbar fortfarande med utbudet och det skapas ständigt nya sidor från användarna själva. De som varit med och utvecklat Vegosvar har gjort ett fantastiskt jobb och det är otroligt tillfredsställande att få designa en plattform utifrån mina egna och andras behov som just nu växer fram i ett grönare Sverige.

“Idag kan vegosverige börja ställa högre krav på maten”

…sa en till mig, vilket är helt sant. Därför behövs fler tekniska lösningar för att betygsätta, recensera och hitta bästa restaurang- eller produktförslaget.

Vegosvar

Lite of topic på samma ämne
Hade en bra diskussion om djuraktivism i helgen (Med personen bakom Vegan Biologist för övrigt, kolla in den!), det handlade om vad som är effektivast i mån av att få över någon till en grönare sida. Vi var båda överens om en och samma sak, det bästa en kan göra är att förbättra maten och tjänsterna som finns idag. Förbättra konsumtionen. För människan är delvis egoist och kommer att välja det som är bekvämast för en själv – varför inte då göra veganskt till det bekväma alternativet? Där kan vi göra störst skillnad för djuren. Att skrämma människor med plakat kanske funkar för många, men jag tror att detta är mest effektivt.

 

Per Lööv

Älskar bra design och god etik