Vägen till djurrätt är snäll & färgglad

När en pratar om djurrätt har jag märkt att det inte funkar att säga vad som är rätt eller fel. För att betraktaren ska vara som mest mottaglig gäller det att endast informera och låta personen tänka för sig själv.

På den grunden startade jag Köttet.se och Mjölken.se, två snälla hemsidor som handlar om vår animaliekonsumtion. Och eftersom människor har lättare att ta till sig kritik när det görs på ett konstruktivt och schysst sätt så valde jag att göra hemsidorna så neutrala som möjligt. Jag försökte undvika att sätta ord i munnen på besökaren och bara berätta hur det ligger till.

Resultatet blev lyckat tycker jag, och det känns som att det är vägen att gå om vi i framtiden vill ha ett samhälle utan människo- och djurförtryck.

 

Per Lööv

Älskar bra design och god etik